De Moordvallei

Een romantische misdaadthriller van
KEES WIJNEN

In 2022 vertrekken Irene en Paul naar Frankrijk alwaar ze in een rustig dorpje in de Aveyron een boerderij hebben gekocht en een B&B willen beginnen. Irene en Paul willen een streep zetten onder hun jachtige leven in Nederland en verruilen voor een compleet ander bestaan, een nieuw doel in hun leven om daarmee hun huwelijk te redden. Eenmaal in Frankrijk maken ze kennis met de sinistere geheimen van het schattige dorpje Plaisance en verandert hun droom gaandeweg in een regelrechte nachtmerrie.

Chambres d'Hotes
Le Montagnol

Over de schrijver
Kees Wijnen, geboren 4 november 1950 te Sittard, bracht zijn jeugd door in Eindhoven, waar hij Marjo ontmoette. Na een reeks automatiserings-opleidingen was hij tot 2002 werkzaam in de computerbranche, waarna hij, samen met zijn vrouw, naar Frankrijk emigreerde.
Hij besloot om na zijn verhalenbundel 'Ça va, ça va', iets geheel anders te schrijven en begon met deze zinderende en romantische misdaad thriller. 

Kees Wijnen
Johannes de doper

Fragment uit  De moordvallei'

   “Oh, nou uh, ik zal vragen aan meneer pastoor of hij even tijd kan vrijmaken. Volgt u mij maar.”
Ik liep achter haar aan door een lange donkere gang. Wat een sinister en zielloos huis is dit, dacht ik onmiddellijk, zo donker, helemaal geen daglicht. Aan de muren hingen monsterachtig grote schilderijen met religieuze taferelen. Alle personages, afgebeeld op deze lugubere schilderijen, leken mij met hun ogen te volgen, ik kreeg er spontaan de rillingen van over mijn rug. Halverwege de gang deed ze een deur open en voerde me een spaarzaam gemeubileerde kamer binnen. Ze deed het licht aan en zei: “Als u hier zou willen wachten, neemt u maar even plaats.”
   Ik ging aan een tafel zitten met een muf ruikend Perzisch kleedje eroverheen. Waarom zijn hier nou in hemelsnaam de luiken van het raam dicht, dacht ik onmiddellijk, dat maakt het hier helemaal sinister. Tegen de muur stond een zwarte commode met een grote spiegel erboven. Op de commode prijkte een Christusbeeld met aan weerszijden twee kandelaars. De ruimte rook muffig en verveeld keek ik om me heen. Aan de muur hing een Comptoise klok die irritant hard tikte.
   Na een minuut of tien hoorde ik voetstappen naderen en ging de deur open. Er verscheen een lange rijzige man in de deuropening van naar ik schatte een jaar of vijftig. Hij was broodmager en had een langwerpig bleek en ingevallen gezicht. Zijn ogen lagen diep in hun kassen, waren vaalgrijs van kleur en keken dwars door je heen. Het oogwit was niet wit maar vaalgeel en was dooraderd met fijne rode haarvaatjes. Er liep een rilling over m’n rug en ik kreeg meteen overal kippenvel. Je kon hem probleemloos casten in een aflevering van de Adams family. Ik meende ook enige gelijkenis te zien met zijn broer André. Hij had een gekreukt antracietkleurig pak aan en alleen het typische witte boordje verried dat hij geestelijke was. Zijn kleding stonk naar nicotine.
   “Goedemiddag,” zei hij met een zware schorre rokersstem, waarbij zijn enorme adamsappel op en weer bewoog.
   Ik gaf hem vlug een hand en zei: “Goedemiddag eerwaarde. Ik dacht, ik kom even kennismaken. We zijn nieuw in het dorp.”   

Wat vinden  lezers van
'De moordvallei'?

"Deze thriller geeft een mooi beeld van de levenswijze van de “Fransen” op het platteland. Het verhaal is goed opgebouwd en laat zich moeilijk wegleggen. Prachtig debuut."


* * * * *

Theo

"Meteen bij het eerste hoofdstuk al grijpt het je bij de keel. De twee boeiende verhaallijnen, een in het verleden, de ander in het heden, slepen je mee in een bizar avontuur. Goed geschreven en makkelijk te lezen boek. Je leest het in één ruk uit. Een echte page turner!"

* * * * *

Hans

"Gisteravond om 23:20 uur had ik jouw boek uit. Het moest uit, ik wilde weten hoe het af zou lopen. Wegleggen was geen optie."

* * * * *

Francien

"Mocht je denken dat er niets gebeurt op het Franse platteland? Lees dan de Moordvallei! Couleur locale, intriges, spanning! Je leest het boek in één adem uit."

* * * * *

Wil

"Een spannend boek dat maar moeilijk weg te leggen is als je er eenmaal aan bent begonnen.
Je moet gewoon weten hoe het verder gaat!
De twee tijdlijnen in het boek komen mooi samen met een verrassende huiveringwekkende ontknoping. Een echte aanrader!"

* * * * *

Jeroen

"Je beleeft de spanning van de twee verhaallijnen.
Het is zo intrigerend geschreven dat je niet kan stoppen met lezen.
In één woord FANTASTISCH!" 

* * * * *

Caramieke

"Wat een spannend en geloofwaardig verhaal dat zich afspeelt in een voor ons bekend gebied. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen, zo graag wilde ik de afloop weten. Kees schrijft heel filmisch en schetst in precies de juiste woorden het gewone én het soms sinistere leven op het Franse platteland. Een vlot geschreven boek dat verdiend om verfilmd te worden."

* * * * *

Hanneke

"Heerlijk boek! Goed geschreven, vlot verhaal en erg spannend. Ik kon in elk geval niet stoppen met lezen en vond het jammer dat ik het uit had. Écht een aanrader!"


* * * *

Jeannette

"Wow wat een spannend boek. Ik heb het in één ruk uitgelezen met kloppend hart en af en toe rode oortjes :) Het deed mij een beetje denken aan De Vrouwenslagerij van Ilja Gort. Maar dit boek, de Moordvallei is spannender en gevarieerder (dat klinkt raar). Een echte aanrader!"

* * * * *

Berke

"Na 20 jaar boven de vallei gewoond te hebben, nu bijna 2 jaar geleden, was het heel leuk de mij zo bekende omgeving zo boeiend beschreven te zien. Het was toch een reis terug, waarbij ik het niet kon laten diverse gebouwen personen en situaties te herkennen. De plot was bij tijd en wijle verrassend en de uitkomst uiteindelijk ook."

* * * *

Peter

"Als een warm mes in een klont gezouten Franse boter, zo makkelijk lees je 'De Moordvallei' van Kees Wijnen. Je zit vrijwel direct in het verhaal en het tempo is lekker hoog. En passant pik je tijdens het lezen nog wat op van de Franse gebruiken en maak je kennis met de werkelijk bestaande omgeving. Zin in een lekkere thriller: bestellen dat boek!"

* * * *

Marjan