Een pilletje van 
ROSA

Een romantische misdaadthriller van
KEES WIJNEN

Irene heeft, samen met haar Franse vriend Didier, nog maar net een chambres d’hôtes in het mooie plaatsje Plaisance in Zuid-Frankrijk geopend. Zij genieten van het zoete leven onder de Franse zon, verwennen vol passie hun gasten en geven ze een onvergetelijke vakantie. Zij ondervinden dat sommige gasten soms zo hun eigenaardigheden hebben. Op een dag arriveert Rosa met haar man Juan. Dit markante duo zet het leven van Irene en Didier in alle opzichten volledig op z’n kop, waarbij zij zelfs voor hun leven moeten vrezen.
Opwindende erotiek, zinderende spanning, brutale bedreigingen en wilde achtervolgingen zijn enkele van de ingrediënten van dit spannende boek.

Chambres d'Hotes
Le Montagnol

Over de schrijver
Kees Wijnen, geboren 4 november 1950 te Sittard, bracht zijn jeugd door in Eindhoven, waar hij Marjo ontmoette. Na een reeks automatiserings-opleidingen was hij tot 2002 werkzaam in de computerbranche, waarna hij, samen met zijn vrouw, naar Frankrijk emigreerde.
Hij besloot om na zijn verhalenbundel 'Ça va, ça va', iets geheel anders te schrijven en begon met deze zinderende en romantische misdaad thriller. 

Kees Wijnen
plissé rokje

Fragment uit  'Een pilletje van Rosa'

   Ondertussen probeerde ik zo onopvallend mogelijk Rosa te observeren. Zij bleef mij bovenmatig boeien. Ik kreeg maar geen hoogte van haar leeftijd. Ze oogde jeugdig, een jaar of vijfentwintig, maar als je zei dat ze dertig was, geloofde ik het ook. Juan leek me meer een jaar of vijfendertig.
Rosa deed iets met me, maakte iets in me los, alleen wist ik niet wat. Geobsedeerd bleef ik naar haar kijken en werd betoverd door haar gracieuze bewegingen, dat prachtige gezichtje van haar en die kuiltjes in haar wangen als ze lachte, die zangerige hypnotiserende stem, maar er was nog iets anders, iets waar ik mijn vinger maar niet achter kreeg!
Normaalgesproken geloof ik helemaal niet in spirituele zaken, zoals aura’s, chakra’s en andere energievelden of esoterische stromingen. Maar nu twijfelde ik, er was iets tussen ons tweeën, een soort magnetisch veld. Onze aura’s, als ze al bestonden, hadden contact. Ik voelde een weldadige uitwisseling van energie tussen ons beiden, die me oplaadde. Op dit moment wenste ik dat ik nu aura’s zou kunnen zien. Ik was ervan overtuigd dat die van ons tweeën naar elkaar toe trokken, gekoppeld waren en als een draaikolk in een oceaan in elkaar samenvloeiden.
“Hoelang zitten jullie hier nu?” vroeg Rosa plotseling aan me. Ik schrok op uit m’n esoterische gedachtenspinsels, die nu even als zeepbellen een voor een uit elkaar ploeften. Zij moest gevoeld hebben dat ik haar observeerde en analyseerde. Haar antennes hadden mijn straling opgevangen.
“Uh, dit is ons eerste seizoen,” hakkelde ik, “we hebben al wat Nederlandse en Franse gasten gehad. Jullie zijn onze eerste Spaanse gasten. En wat doe jij in het dagelijkse leven als ik vragen mag?” vroeg ik om snel de aandacht van mij af te leiden.
“Ik ben fotomodel, veel lingerie en badmode, ook veel naaktfotografie, geen porno hoor, daar begin ik niet aan,” giebelde ze. “Dat wil Juan ook niet. Ik stond een paar keer op de cover en in de centerfold van Sports Illustrated Swimsuit.”
“Zo, dat is niet verkeerd. Je hebt dan ook een fantastisch lijf, Rosa.”
“Oh, dank je en wat deed jij voordat je hiernaartoe ging?”
“Ik heb gewerkt in een ziekenhuis op de afdeling spoedeisende hulp, daarnaast deed ik weleens wat freelance modellenwerk voornamelijk voor mode- en damesbladen, vooral als ze weer eens een slanke oer-Hollandse blondine nodig hadden.”
“Zie je wel, ik wist het wel,” zei Rosa enthousiast, “ik dacht, zo’n knappe vrouw moet voor de camera gestaan hebben.” Ik begon te blozen. “Hoor je dat, Juan, Irene is fotomodel geweest.”
“Dat verbaast me niks, met zo’n lichaam en uitstraling," zei hij.
Ik begon nog meer te blozen.
  

Wat vinden  lezers van
'Een pilletje van Rosa'?

"Hier een bevoorrecht persoon die al voor de publicatie uit het verhaal heeft mogen lezen. Ik kan dit 2e boek aan iedereen warm aanbevelen. Weer zo’n typisch Kees Wijnen verhaal met verrassende situaties en een einde dat schreeuwt om een vervolg."

* * * * *


* * * * *

Sjaak

"Ik hoop dat dit verhaal over Irene en Didier vooral fictie is en grotendeels het product is van de fantasie van Kees. Dit boek is echt om van te smullen. Het is hier en daar erotisch, gewelddadig, hartverwarmend, en gelukkig niet zo sadistisch als De Moordvallei af en toe was. Kees is van alle markten thuis!"

* * * * *

Marjolijn

"Zoals het eerste boek De Moordvallei heb ik ook deze in één ruk uitgelezen! Ik kon het niet wegleggen. Wat een verhaal. Behoorlijk erotisch ook...
Een absolute aanrader! Wacht al met spanning op boek drie??"

* * * * *

Peter Jan

"Ik heb gisteren het boek een Pilletje van Rosa, zoals ook de Moordvallei, in één ruk uitgelezen ! Prachtig geschreven… en ja, de gedachtegang in de Chambres d’hôtes… herkenbaar voor velen !

Zo fijn om te lezen !"

* * * * *


* * * * *

Yolande

"Leuk en regelmatig verrassend, met name diverse ontwikkelingen op het laatst. De eerste 30 pagina's waren voor mij wat stroef, alsof de schrijver nog op gang moest komen. Voor mijn gevoel erg veel bijvoeglijk naamwoorden die bij mij de vaart uit het verhaal haalden. Tegelijk werd in dat gedeelte op een goede manier terloops de historie van de Moordvallei beschreven, de voorloper op 'Pilletje'. Nuttig en prettig.
Na die 30 pagina's was het schrijversdieseltje blijkbaar warm en las het vlot weg. Schrijver is voor mij op z'n sterkst als íe schrijft uit het hart, zoals in actiescenes. Dat vloeit en houdt de aandacht vast.
Een aanrader, ook als semi-studieboek voor potentiële B&B eigenaren....
"

* * * *

Joop